Historia, Majland Turku

 

Alus rakennettiin matkustajalaivaksi Motalassa, Vätternin rannalla Ruotsissa 1856 ja se palveli ensin Pietarin ja Grimsbyn välillä Götan kanavan kautta oikaisseena matkustaja-rahtilaivana, sitten rannikon ja lopulta Gotlannin yhteysaluksena, kunnes I maailmansodan loputtua tuli Rederi Ab. Mailandin alaisuudessa Turun ja Tukholman välille.

 

FÅA, Bore ja Svea, jotka jo silloin olivat sopineet eräänlaisesta poolista, eivät tuota kuitenkaan hyvällä katsoneet ja FÅA osti Mailandin pois markkinoilta jo vuonna -21. Tämän jälkeen Mailand oli heillä hetken varalaivana, kunnes myytiin romuksi. Aluksen runkoa ei kuitenkaan purettu, vaan siitä tehtiin soraproomu.

 

1960-luvun alussa perään rakennettiin pieni ohjaushytti ja laivuri Erik Paulinin omistuksessa kemiöläinen kuivalastialus Majland alkoi kuskata lähinnä soraa Turun saaristossa. Tätä työtä jatkui vuoteen -88 asti, jolloin Paulin kuoli.

 

Sittemmin Majlandia on parinkin yrittäjän toimesta pyritty muuttamaan käytännöllisemmäksi ravintolatoimintaa ajatellen. Nyt 161 vuotta täyttävä laiva jatkaa elämäänsä kunniakkaasti Aurajoen rannassa keräten uusia kokemuksia historian kirjoihin.

Ota yhteyttä >>

Majland, Turku

 

Linnankatu 38, 20100 Turku

 

p. 040 683 0414

 

ravintolamajland@gmail.com

 

Aukioloajat

 

Ma-To 12.00–23.00

Pe-La klo 12.00–02.00

Su 12.00–23.00

 

Poikkeavat aukioloajat ilmoitetaan Facebook -sivuillamme!

 

Yksityistilaisuudet sopimuksen mukaan.

 

Keittiö avoinna klo 20 asti!